Wiosenne Kanapki
Treść
Uczniowie z utęsknieniem wypatrują pierwszych oznak wiosny. 8 marca postanowili poczuć się wiosennie i zaczęli nowy dzień od przyrządzania pysznych, zdrowych i kolorowych kanapek. Każdy mógł przygotować drugie śniadanie według swoich upodobań i wybranych smaków. Wykorzystaliśmy zieloną sałatę, pomidory, ogórki, szczypiorek, szynkę, ser, jajka i stworzyliśmy smaczne, a zarazem zdrowe kanapki. Kanapki wyglądały bardzo smakowicie, wszyscy jedli z wielkim apetytem.
Uczniowie nauczyli się samodzielności, właściwego zachowania się przy stole i zdrowego odżywiania się. Dzieci już wiedzą, że śniadanie to podstawa naszego dnia, a szczególnie kiedy znajdują się w nim bogate w witaminy warzywa.
W tym sezonie wiosennym stawiamy na zdrowie!!!
Zdjęcia: https://drive.google.com/drive/folders/1eOG3O0MN9OCCpfCwAupbEH0QAqFQGEZF
A. Kąkol